Välkommen till Europeiskfotboll.se - finn allt du vill veta!

Fler ligor än bara La Liga

För dig som gillar europeisk fotboll så finns det nästan alltid något att titta på. Om du är ett fan av filmningar anser vissa att de spanska och italienska ligorna tävlar om just den icke så smickrande placeringen, medan meningarna går isär om vilken liga som har den bästa fotbollen. För många svenskar så är dock intresset för Premier Leauge, dvs den engelska högsta divisionen den liga som de flesta är intresserade av. Dock så finns det fler ligor än så som kanske få svenska spelare tittar på. Eftersom det också blivit alltmer populärt att lägga alla bets på mobilen så väljer allt fler spelsajter att göra det enklare att både betta och spela casino i mobilen. Sajter som Unibet kombinerar både och.

Den grekiska ligan är rätt aktuell och även om Grekland som stat ligger illa ute och efter med diverse betalningar till EU så är det full fart på planen. En del bedömare har kallat ligan ett andningshål för de hårt prövade grekerna och lag som Olympiakos och Panathinaikos FC känner till och med en del svenskar till. Den grekiska högsta ligan kallas för Superligan.

Israels högsta liga- Ligat Ha’al domineras av ett flertal klubbar däribland Maccabi Tel Aviv och Maccabi Haifa som räknas som de mest kända. Dessa klubbar har också varit framgångsrika utanför den israeliska ligan och spelat i UEFA Champions League.

Scottish Professional Football League är den högsta serien i Skottland och domineras stort av klubbarna Rangers och Celtic- båda från Glasgow och ärkerivaler. Det som gjort denna liga mest känd för oss svenskar är kopplingen till Henrik ”Henke” Larsson som fortfarande är ett stort namn i Celtic. Den kände TV kocken Gordon Ramsay som är känd för sitt hetsiga humör är ett stort fan av klubben även om han dock aldrig spelat för klubben i serien. Den skotska ligan är inte lika bra som Premier League, men har fått fram flera världsstjärnor som Ally McCoist och Joe ”Jaws” Jordan.

League of Ireland är Irlands motsvarighet till Allsvenskan. Den har också ett namn på keltiska, men eftersom vi gissar på att ingen av våra läsare kommer kunna uttala det (vi hade också fel!) så struntar vi i det. Precis som den svenska ligan är det främst inhemska spelare som spelar där. Dock är det intressant att notera att till skillnad från andra fotbollsligor så införde den Irländska ligan ett lönetak 2007, vilket varit föremål för en hel del debatt. Inte ens på Bet365 mobil som i normala fall har ett otroligt utbud, kan du betta på den irländska ligan, men däremot finns det en rad andra ligor som väntar på att du ska satsa dina pengar på deras matcher. Varför inte den indiska till exempel?